Zoeken

Klacht tegen moordenaar Adil Dghoughi in Texas

28 augustus 2022 - 19:00 - Wereld

©

De moeder van Adil Dghoughi, een 31-jarige Marokkaan die op 11 oktober 2021 werd doodgeschoten in Texas, heeft een klacht ingediend tegen de moordenaar van haar zoon.

Fatiha Haouass, de moeder van de 31-jarige Marokkaanse migrant die in Austin woonde en in oktober 2021 werd doodgeschoten door de 66-jarige Terry Duane Turner, heeft deze week een rechtszaak aangespannen tegen zijn moordenaar. Volgens de gerechtelijke documenten vordert Fatiha Haouass vergoeding van alle schade, met inbegrip van het verlies van haar zoon, en voor haar vroegere en toekomstige lijden, veroorzaakt door het verlies van haar zoon.

Lees ook: Marokkaan in koele bloede neergeschoten in Texas

Terry werd op 9 februari 2022 aangeklaagd voor moord met voorbedachten rade op Adil Dghoughi, schrijft de Austin American-Statesman. Volgens de politie schoot hij het slachtoffer neer toen deze op 11 oktober rond 03.40 uur achteruit reed op de oprit van Turner’s huis in Martindale, een klein stadje met minder dan 1000 inwoners, ongeveer 40 km ten zuidwesten van Austin. "Ik heb net een man gedood," zei Terry aan de hulpdiensten na de schietpartij. "Hij begon te rennen en ik rende achter hem aan. Hij trok een pistool en ik schoot hem neer". Terry beweerde dat hij handelde uit zelfverdediging, maar volgens het onderzoek is er geen wapen gevonden in het voertuig van Adil Dghoughi.

Lees ook: Moordenaar Adil Dghoughi opgepakt in Texas

"Dghoughi kwam in 2012 vanuit Marokko naar de Verenigde Staten om te studeren", vertelt zijn moeder, Fatiha Haouass, aan de Austin American-Statesman. "Hij ging naar de Johnson & Wales University in Rhode Island en behaalde een masterdiploma in bedrijfskunde en financiën." De 31-jarige jongeman was net naar Austin verhuisd en was op zoek naar een baan als financieel analist. Volgens zijn familie had hij voor zijn dood verschillende sollicitatiegesprekken. "Hij was gewoon op zoek naar een beter leven," zegt zijn moeder.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team