Zoeken

Arrestatie voor moord op Nadia Hassade

21 oktober 2022 - 09:00 - Wereld

©

De gerechtelijke politie in het Franse Nantes heeft een 21-jarige man gearresteerd die verdacht wordt van het doodsteken van de 47-jarige Nadia Hassade. De jongeman is in hechtenis geplaatst.

Nadia Hassade, hulpverpleegster op een kinderafdeling van een ziekenhuis, is zondag in de vroege ochtend doodgestoken aan een bushalte Fardière in Nantes. Ze wachtte daar op de bus om naar haar werk te gaan. De vermeende dader komt uit dezelfde wijk als het slachtoffer. Hij kende het slachtoffer en ging zelfs naar school met haar familieleden. "We durven ons niet eens voor te stellen dat hij het is," vertelde een broer van Nadia aan Ouest France.

Lees ook: Moslima overleden na gewelddadige aanranding in Frankrijk

De autopsie toonde de aanwezigheid aan van "23 wonden geteld door de forensische arts, waarvan sommige fataal waren, in het bijzonder de steek die de halsslagader raakte", evenals verwondingen die ze opliep toen ze zichzelf probeerde te verdedigen, aldus de aanklager. "Het was extreem gewelddadig. Ik probeerde haar wakker te houden, maar ze stierf in mijn armen," vertelt een getuige die Nadia trachtte te redden.

De gerechtelijke politie van Nantes heeft een onderzoek ingesteld wegens moord. Er wordt nog gezocht naar het mes waarmee het slachtoffer is gedood, met name in de buurt van de plaats van delict. De verdachte werd aangehouden dankzij de mobilisatie van tientallen familieleden van Nadia. De burgers stelden zelf een onderzoek in en bekeken de camerabeelden van een bedrijf waar ze een voertuig zagen staan met een kapotte wieldop in een nabijgelegen straat.

Lees ook: Marokkaanse vrouw doodgestoken in Antwerpen

Voordat ze de politie belden begaven ze zich zelf naar het huis van de verdachte. "Tachtig tot honderd van ons werkten de hele nacht door om de moordenaar van mijn zus te vinden. We blijven waakzaam," zegt de broer van Nadia. De dood van Nadia, die de moeder is van vier volwassen zonen, heeft een golf van solidariteit veroorzaakt in de wijk. Er werd al 5500 euro ingezameld voor haar familie. Vrienden en verenigingen plannen in de komende dagen een stille mars.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team