Zoeken

Marokko: berichten op Facebook leiden in gevangenis

20 december 2023 - 15:00 - Marokko

©

In Tetouan heeft de politie twee 20-jarige verdachten gearresteerd wegens hun vermeende betrokkenheid bij het aanzetten tot illegale migratie door het verspreiden van valse informatie op internet. Deze arrestaties vonden plaats in samenwerking met de inlichtingendienst DGST.

Volgens veiligheidsbronnen had de dienst tegen cybercriminaliteit van de Nationale veiligheidsdienst DGSN digitale inhoud ontdekt op social media waarin werd gemeld dat de grenscontroles waren versoepeld en gebruikers aanmoedigde tot illegale migratie.

Lees ook: Marokko: Schengenvisa verkocht voor 15.000 euro?

Na technisch- en veldonderzoek werden de twee verdachten geïdentificeerd en gearresteerd bij de ingang van de stad Tetouan. De arrestatie werd bevestigd door dezelfde veiligheidsbronnen.

Lees ook: Grens Sebta: Marokkaanse autoriteiten op scherp

De verdachten zijn in voorlopige hechtenis genomen voor het onderzoek, dat wordt uitgevoerd onder toezicht van de bevoegde officier van justitie. Dit onderzoek richt zich op het achterhalen van de werkelijke motieven achter deze criminele daden. Ondertussen doet de politie ook onderzoek naar eventuele medeplichtigen van de twee twintigers.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team