Zoeken

Marokko: hoe de gendarmerie een dievenbende oprolde

11 januari 2024 - 12:00 - Marokko

©

In Berrechid heeft de Koninklijke Gendarmerie van Had Soualem een crimineel netwerk gespecialiseerd in veediefstal opgerold.

Drie personen, in de leeftijd van 26 tot 50 jaar, zijn hierbij gearresteerd. De arrestaties vonden plaats nabij hun woningen in het dorp Al Asilat, in de gemeente Sahel Oulad Ahriz, volgens bronnen van Kech24.

Lees ook: Politie Tetouan rolt bende veedieven op

Deze operatie werd geleid onder toezicht van de regionale commandant van de Koninklijke Gendarmerie van Settat. De ontmanteling van de criminele organisatie werd mede mogelijk gemaakt door beelden van een bewakingscamera geïnstalleerd in een van de stallen die door de criminelen werden getarget. Op deze beelden konden de daders geïdentificeerd worden, wat leidde tot hun arrestatie.

Onderzoek toonde aan dat één van de verdachten een zwaar strafblad heeft, met eerdere veroordelingen in het buitenland voor illegale immigratie en diefstal.

Lees ook: Marokkanen beschuldigen Algerijns leger van veediefstal

De drie verdachten zijn in voorlopige hechtenis geplaatst in afwachting van de resultaten van het onderzoek, dat wordt uitgevoerd onder toezicht van het bevoegde parket bij de rechtbank van Settat. Op dinsdag zijn ze voorgeleid aan de procureur-generaal, die hen in beschuldiging heeft gesteld en hun detentie heeft bevolen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team