Zoeken

Illegale immigratie: 24 Marokkanen gearresteerd in Algerije

3 januari 2024 - 15:00 - Marokko

©

In de Algerijnse stad Mostaganem heeft de gendarmerie 25 migranten gearresteerd, waarvan 24 van Marokkaanse nationaliteit.

Deze actie van de gendarmerie is onderdeel van de strijd tegen alle vormen van criminaliteit, waaronder mensensmokkel en illegale immigratie, aldus de Algerijnse gendarmerie in een persbericht dat door Le Soir d’Algérie werd gepubliceerd.

Lees ook: Marokkaanse vrouw doodgeschoten door Algerijns leger

De arrestanten worden verdacht van het vormen van een criminele organisatie, mensenhandel, het regelen van illegale zeereizen voor meerdere individuen om financieel gewin te verkrijgen en het huisvesten van vreemdelingen zonder verblijfsvergunning.

De Algerijnse gendarmerie benadrukt dat deze actie volgt op bevestigde informatie en diepgaand onderzoek, waarbij een internationale organisatie voor illegale zeereizen is ontmanteld. De leiders van dit netwerk zouden gevestigd zijn in Marokko.

Lees ook: Spaanse archipels nieuwe routes voor migranten uit Marokko en Algerije

Tijdens de operatie werden 3 boten, twee motoren, een bedrijfsvoertuig, twee GPS-systemen, een kompas, 17 jerrycans met benzine, mobiele telefoons en contant geld in dinars en vreemde valuta in beslag genomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team