Zoeken

2021, jaar van modernisering voor Marokkaanse politie

27 december 2021 - 19:00 - Marokko

©

In 2021 heeft de Nationale Veiligheidsdienst (DGSN) een aantal structurele projecten opgezet om zijn diensten te versterken en te moderniseren, en zo de kwaliteit van de veiligheid in de steden en districten van Marokko te verbeteren.

In zijn jaarverslag voor 2021 meldt de DGSN dat het de bedoeling is de 448 politiedistricten op het nationale grondgebied te moderniseren en te versterken en de efficiëntie en doeltreffendheid te vergroten. De structuren zijn versterkt met aanwervingen van personeel, waaronder 333 politiefunctionarissen van verschillende rangen, 46 politiecommissarissen, 101 politieofficieren en 186 inspecteurs.

Lees ook: Recordjaar voor Marokkaanse Politie

In het kader van de hervorming werd ook de veralgemening van het informatiesysteem voor het beheer van de politiedistricten (GESTARR) voltooid. De regionale politiediensten van Dakhla en de prefecturen Laâyoune en Casablanca zijn reeds in aanmerking genomen, en die van Oujda zal later volgen. De steden Tanger, Tetouan, Casablanca, Al Hoceima, Taza en Safi zijn ook aangesloten op het elektronische berichtensysteem van de Nationale Veiligheidsdienst.

De DGSN heeft tevens 22 mobiele eenheden toegerust en in dienst gesteld om identiteitskaarten uit te reiken aan burgers in landelijke en verafgelegen regio’s. Om zijn dienstverlening en de kwaliteit ervan te verhogen, is de Nationale Veiligheidsdienst doorgegaan met de verdere ontwikkeling en invoering van diverse toepassingen en nieuwe informatica. Nu kunnen agenten beter omgaan met noodoproepen via het nummer 19. Deze dienst is uitgebreid tot 52 politiecentra in het hele land.

Lees ook: Marokko: ruim 91.000 arrestaties voor schenden lockdown

Volgens het verslag is de constructie van het nieuwe hoofdkantoor van het DGSN in de wijk Hay Riad in Rabat dit jaar goed opgeschoten. Ook is een begin gemaakt met de bouw van het nieuwe hoofdbureau van de Gerechtelijke Politie (BNPJ), met de opening van het nieuwe bureau van het Nationaal Laboratorium voor Wetenschappelijke Politie in Casablanca en met de opening van de Cavalerieschool van de politie in Kenitra. In 2021 heeft het DGSN 587 nieuwe voertuigen aangeschaft voor de centrale en gedecentraliseerde politiediensten.

Er zijn ook al plannen voor volgend jaar: veralgemening van de anti-gang brigades (AAG) tot het niveau van de overige regionale diensten van de Gerechtelijke Politie; oprichting van nieuwe brigades voor de aanpak van springstoffen in de steden Rabat, Fez, Dakhla, Beni-Mellal en Agadir; oprichting van twee regionale politiescholen in Casablanca en Marrakech; oprichting van nieuwe mobiele brigades voor wetshandhaving en vooral het uitbreiden van de digitalisering door de introductie van nieuwe informatica voor het online archiveren, verwerken en opvragen van administratieve documenten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team