Zoeken

Cijfers tonen aanzienlijke daling criminaliteit in Marokko

27 juli 2022 - 20:40 - Marokko

©

De Nationale veiligheidsdienst DGSN heeft de resultaten bekendgemaakt van zijn activiteiten in de eerste helft van 2022. Daaruit blijkt een duidelijke verbetering in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Het misdaadcijfer is in de eerste helft van 2022 met bijna 25% gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In dezelfde periode konden de veiligheidsdiensten 93,48% van de strafrechtelijke onderzoeken afronden en 258.507 personen voor de rechter brengen, meldt het dagblad Al Ahdath Al Maghribia.

Lees ook: Verkeersveiligheid: Marokko neemt innovatieve maatregelen

Het aantal drugszaken daalde aanzienlijk maar het aantal witwaszaken steeg met 47%. Dezelfde opwaartse trend (+4%) werd opgetekend bij cybercriminaliteit en afpersing via internet, terwijl het aantal gecontroleerde advertenties en publicaties steeg van 2773 tot 2874.

Voor wat sextortion betreft, is het aantal gevallen gedaald van 260 in de eerste helft van 2021 tot 221 in dezelfde periode van het lopende jaar. In het rapport staat ook dat de veiligheidsdiensten 277 zaken met betrekking tot illegale immigratie hebben geregistreerd, tegen 194 in dezelfde periode vorig jaar.

Lees ook: Politiebaas Hammouchi wil "vriendelijkere" agenten

De verbeterde resultaten konden worden bereikt dankzij de inspanningen van de politiediensten en de strategie die door de DGSN wordt gevolgd. In het verslag benadrukt de veiligheidsdienst dat het versterken van de nooddiensten voortgezet wordt. Het lopende halfjaar werd gekenmerkt door de consolidatie van de politiestructuren die belast zijn met de bestrijding van de criminaliteit, met name de brigades tegen bendes, de commando- en coördinatiekamers en de brandweerkorpsen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team