Zoeken

Abdellatif Hammouchi ontmoet hoofd FBI in VS

19 juni 2022 - 10:14 - Marokko

©

Abdellatif Hammouchi, directeur-generaal van de nationale veiligheidsdienst (DGSN) en de inlichtingendienst (DGST), werd tijdens zijn werkbezoek aan de Verenigde Staten ontvangen door verschillende hoge Amerikaanse ambtenaren, waaronder ook Christopher Wray, de grote baas van het Federal Bureau of Investigation (FBI).

Abdellatif Hammouchi had een ontmoeting met FBI-directeur Christopher Wray, Avril Hainse, directeur van de Amerikaanse nationale inlichtingendienst en William Burns, directeur van de Central Intelligence Agency (CIA).

Lees ook: Abdellatif Hammouchi op werkbezoek in de VS

Op de agenda van de ontmoeting stonden uitwisselingen met betrekking tot de verschillende bedreigingen voor de veiligheid en nieuwe gevaren op regionaal en internationaal niveau, alsmede de mechanismen en middelen waarmee de risico’s kunnen worden aangepakt volgens een gemeenschappelijke en collectieve visie, die de internationale veiligheid en vrede kan waarborgen. Er ging ook veel aandacht naar de verschillende uitdagingen en bedreigingen op niveau van veiligheid, die uitgaan van terroristische groeperingen en georganiseerde criminele netwerken in vele regio’s van de wereld, met name in de Sahel, de Sahara, het Midden-Oosten en Europa.

Lees ook: Politiebaas Hammouchi wil "vriendelijkere" agenten

Het werkbezoek van de Marokkaanse veiligheidsbaas past in het kader van de versterking van de veiligheidssamenwerking tussen Marokko en de Verenigde Staten. Het was ook een gelegenheid om deskundigheden en ervaringen uit te wisselen en informatie te delen over de bestrijding van terroristische organisaties en de georganiseerde misdaad.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team