Zoeken

Marokko sterker in strijd tegen terrorisme dan VS en EU

4 augustus 2022 - 11:40 - Marokko

©

Ido Levy, een Amerikaans deskundige op het gebied van terrorismebestrijding en onderzoeker aan het Washington Institute for Near East Policy, is van mening dat de inspanningen van Marokko tegen extremisme meer alomvattend zijn dan de meeste programma’s van de Verenigde Staten en de Europese Unie.

Ter gelegenheid van de 23e verjaardag van het Troonfeest zei de Amerikaanse deskundige in een verklaring aan persagentschap MAP dat Marokko het voortouw neemt bij de bestrijding van gewelddadig extremisme door middel van een proactieve en multidimensionale aanpak. Marokko volgt in de strijd tegen gewelddadig extremisme een proactieve strategie die niet uitsluitend bestaat uit een doortastende aanpak van veiligheid en inlichtingen, maar ook onderwijs en religie omvat.

Lees ook: Terrorismebestrijding: Marokko beter geklasseerd dan VS, Frankrijk en Italië

Levy verwees naar het programma "Moussalaha" (verzoening) dat in 2017 is ontwikkeld door de centrale gevangenisadministratie (DGAPR) in samenwerking met de Ulema van de Rabita Mohammadia, de Nationale Raad voor de Mensenrechten (CNDH) en deskundigen op het terrein. Dit programma is erop gericht geradicaliseerde gevangenen opnieuw in de samenleving te integreren.

Lees ook: Terreurverdachten in Marokko krijgen hulp via "Moussalaha" programma

Ook prees Ido Levy de inspanningen van de Rabita Mohammadia, een Marokkaanse non-profitorganisatie die in 2006 door Koning Mohammed VI werd opgericht om een tolerante en open Islam te bevorderen. De organisatie heeft grondig onderzoek gedaan naar de manier waarop met jonge Marokkanen kan worden gecommuniceerd via sociale media, videospelletjes en strips, naast de meer traditionele onderwijsmethoden in scholen en moskeeën.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team