Zoeken

Mohammed VI verleent gratie aan terroristen die berouw hebben getoond

16 mei 2021 - 18:40 - Marokko

©

Ter gelegenheid van de viering van Eid ul-Fitr heeft Koning Mohammed VI gratie verleend aan 810 personen. Volgens het ministerie van Justitie werden 12 gedetineerden aan wie gratie is verleend, vervolgd voor terrorismezaken maar hebben zij deelgenomen aan het deradicalisatie-programma ’Moussalaha’. Zeventien anderen werden vervolgd in verband met de gebeurtenissen in Al Hoceima.

Er zijn 606 begunstigden van dit koninklijk gebaar, aldus een verklaring van het ministerie van Justitie. De meesten van hen, 576 gevangenen, kregen een kwijtschelding van hun straf. Daarnaast kregen 28 mensen gratie voor het restant van hun gevangenisstraf en zagen 2 mensen hun levenslange gevangenisstraf in tijd omgezet worden.

In totaal werd aan 204 vrijgelatenen koninklijk gratie verleend: aan 62 personen werd gratie verleend voor de gevangenisstraf of het restant van de straf, aan 1 persoon werd gratie verleend voor de gevangenisstraf en een geldboete, en aan 131 personen werd gratie verleend voor de geldboete.

Twaalf gedetineerden die zijn veroordeeld wegens extremisme en terrorisme en die hebben deelgenomen aan de 7ᵉ editie van het verzoeningsprogramma ’Moussalaha’, behoren tot de begunstigden van het koninklijk pardon. Negen gedetineerden hebben gratie gekregen voor het restant van de gevangenisstraf, terwijl 3 een kwijtschelding van de gevangenisstraf hebben gekregen. Deze gevangenen hebben berouw getoond.

Rekening houdend met de familiale- en menselijke omstandigheden van de veroordeelden in het kader van de gebeurtenissen in de regio van Al Hoceima, heeft de koning zijn gratie verleend aan 17 gedetineerden op de resterende gevangenisstraf, meldt dezelfde bron.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team