Zoeken

Cannabis: Marokko verovert de wereld

20 juni 2023 - 21:00 - Marokko

©

Marokko wil een plaats bemachtigen op de snel groeiende wereldwijde cannabismarkt. In 2021 keurde het koninkrijk een wet goed, die het kweken en verhandelen van cannabis voor medische, cosmetische en industriële doeleinden heeft gelegaliseerd.

Marokko heeft de wet ook aangenomen om de omstandigheden van de cannabisproducenten te verbeteren en om nieuwe banen te creëren in de regio’s waar de teelt is toegestaan. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken is de cannabisteelt in Marokko gedaald van 134.000 hectare in 2003 tot 47.000 in 2015. Het recent opgerichte Nationale Agentschap voor de Regulering van Cannabis Activiteiten (ANRAC) moet de uitvoering van de strategie van de regering garanderen, schrijft Maroc Diplomatique.

Lees ook: Oproep tot herwaardering Marokkaanse cannabisvariëteit "Beldiya"

Naast het sociaaleconomische aspect van de belangrijke hervorming, wil Marokko, dat een van de grootste cannabisproducenten ter wereld is, ook deelnemen aan de snel groeiende wereldwijde cannabismarkt. De markt zal volgens bepaalde experts naar verwachting meer dan 16 miljard dollar opbrengen in 2023 en bijna 66 miljard dollar in 2030.

Lees ook: Teelt cannabis voor medisch gebruik is een realiteit in Marokko

Volgens andere, meer optimistische experts, zal de wereldwijde cannabismarkt naar verwachting meer dan 230 miljard dollar bedragen in 2030 en meer dan 77 miljard dollar in de komende vijf jaar. Europa is goed voor zo’n 60% van de marktgroei. Het is een buitenkansje voor Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team