Zoeken

Taxi wordt duurder op luchthaven Marrakech

2 januari 2024 - 15:00 - Marokko

©

Op de luchthaven van Marrakech wordt een ritje met de taxi binnenkort duurder. De provincie Marrakech heeft een administratieve maatregel genomen die de tarieven van taxi’s voor ritten van en naar de internationale luchthaven Marrakech-Menara verhoogt.

Deze beslissing heeft betrekking op grote en kleine taxi’s en brengt een nieuwe regel met zich mee: klanten moeten voortaan ook de kosten van het ’éénloketsysteem’ betalen.

Lees ook: Marrakech trekt tientallen rijvergunning taxichauffeurs in

Als reactie op de eisen van de lokale taxivakbonden is er een administratieve beslissing uitgevaardigd, meldt Al3omk. Deze beslissing verdeelt de bestemmingen vanaf de luchthaven Marrakech Menara in 7 zones, afhankelijk van de af te leggen afstand. Deze tariefherziening heeft ook de kosten tussen kleine en grote taxi’s gestandaardiseerd. Klanten moeten nu minimaal 100 dirham betalen voor een afstand van minder dan 3 kilometer, en dit kan oplopen tot 160 dirham voor een afstand van 13 tot 15 kilometer, exclusief kosten van het ’éénloketsysteem’.

Het decreet specificeert verder de tarieven voor elke zone: 110 dirham voor zone 2 (3 tot 5 kilometer), 120 dirham voor zone 3 (5 tot 7 kilometer), en zo verder tot aan zone 6. Voor ritten naar de luchthaven blijven de tarieven vastgesteld in een eerdere beslissing van april van kracht, met prijzen afhankelijk van dag of nacht en afgelegde afstand.

Lees ook: Marrakech brengt orde in tarieven voor taxi’s op luchthaven

Tot slot zijn er voor de kleine taxi’s ook tarieven vastgesteld volgens de beslissing van april. Overdag is het tarief 80 dirham voor zone 1 en 120 dirham voor zone 2 voorbij Oued Issil. ’s Nachts stijgen deze prijzen respectievelijk naar 120 en 180 dirham.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team