Zoeken

Taxichauffeurs in Marrakech gestraft voor hoge tarieven

8 juni 2024 - 15:00 - Marokko

©

In Marrakech zijn taxichauffeurs gestraft voor het onterecht verhogen van hun tarieven. Op het taxistandplaats Bab Doukkala zijn diverse chauffeurs hun vergunning kwijtgeraakt.

Controles wezen uit dat sommige chauffeurs meer aanrekenden dan de door de autoriteiten vastgestelde tarieven. Zo moesten passagiers soms 20 dirham betalen voor een rit die normaal 15 dirham kost.

Lees ook: Grote taxi’s persen reizigers af op luchthaven Tanger

De autoriteiten namen actie tegen deze praktijken. Van twee chauffeurs werd de vergunning ingetrokken en een derde chauffeur werd geschorst nadat hij een rit had "doorverkocht" aan een andere taxi, meldt kech24.

Lees ook: Marrakech voert strenge actie tegen illegale taxi’s

De tarieven van taxichauffeurs in Marrakech zijn vaak een bron van ergernis. Sommige chauffeurs vragen 200 of 300 dirham voor een korte rit die normaal gesproken rond de 30 dirham kost. Om deze misstanden te bestrijden, hebben verschillende consumentenverenigingen de overheid opgeroepen om taxiapplicaties zoals Uber of InDrive toe te staan. Dit zou volgens hen de tarieven kunnen verlagen en de kwaliteit van de traditionele taxi’s kunnen verbeteren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team