Zoeken

Marrakech: kleine taxi’s willen prijzen verhogen

12 januari 2024 - 21:00 - Marokko

©

In Marrakech is er een debat gaande over de tarieven van kleine taxi’s. De coördinatie van de vakbonden van deze taxi’s dringt aan op een herziening van de tarieven, gezien de stijgende kosten van levensonderhoud, brandstofprijzen, huur, en de verplichting voor chauffeurs om zichzelf te verzekeren.

Dit komt naar voren uit een verklaring van de vakbonden als reactie op een ander syndicaat dat hun verzoek onredelijk noemde. De vakbonden benadrukken dat hun situatie sinds 2011 niet meer is bijgewerkt, en wijzen erop dat in 2019 een overeenkomst met de autoriteiten werd gesloten voor een tariefverhoging, die echter nooit is doorgevoerd.

Lees ook: Taxi wordt duurder op luchthaven Marrakech

De vakbonden pleiten ook voor een tariefherziening voor taxi’s die bij hotels werken, vergelijkbaar met wat is gedaan bij de luchthaven Marrakech-Menara. Een ander punt van zorg is de toename van grote taxi’s, bestuurd door voormalige chauffeurs van kleine taxi’s, die opereren zonder vaste vertrek- of aankomstpunten en zich richten op buitenlandse toeristen. De vakbonden roepen de lokale autoriteiten op om dit probleem aan te pakken en stellen dat elke categorie taxi’s zich aan zijn eigen regels moet houden.

Lees ook: Marrakech trekt tientallen rijvergunning taxichauffeurs in

Daarnaast verzetten de vakbonden zich tegen het idee om chauffeurs uit te sluiten van staatssteun ter compensatie van de brandstofkosten. Sommige "gretige exploitanten" weigeren deze steun, waarbij ze aangeven dat chauffeurs bang zijn hun baan te verliezen door de overvloed aan arbeidskrachten op een markt met meer dan 30.000 taxivergunningen, waar het aanbod de vraag overtreft.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team