Zoeken

Taxi van de schande in Agadir: autoriteiten treden hard op

9 februari 2024 - 10:00 - Marokko

©

De video van een Duitse toeriste die de erbarmelijke staat van de taxi aanklaagde waarmee ze van de luchthaven Al Massira naar haar hotel in Agadir werd vervoerd, heeft de provinciale autoriteiten ertoe aangezet om in te grijpen. Als gevolg hiervan zijn 130 taxi’s tijdelijk buiten dienst gesteld.

Een eerder besluit van de provinciale autoriteiten, dat voertuigen ouder dan 15 jaar, inclusief de zogenaamde ’grote taxi’s’, vanaf 1 januari 2024 uit het verkeer zou halen, werd door de video onder de aandacht gebracht. De beelden tonen aan dat het besluit niet werd nageleefd. De autoriteiten hebben taxichauffeurs met een licentie opgeroepen om hun voertuigen, indien ouder dan tien jaar en in slechte staat, te vernieuwen om zo het comfort van het vervoer te verbeteren.

Lees ook: Marokko: "taxi van de schande" schokt toerist in Agadir (foto’s)

Volgens bronnen uit de sector worden 130 grote en kleine taxi’s, die in slechte staat verkeren, geschorst en is het voor hen verboden om klanten in het stadscentrum te vervoeren. Eigenaren van deze taxi’s worden verplicht hun voertuigen te vervangen om te voldoen aan de wettelijke eisen.

Lees ook: Taxichauffeur in Agadir riskeert boete en rijverbod voor oplichten toerist

Taxiprofessionals wijzen echter op moeilijkheden bij het vernieuwen van hun wagenpark en stellen dat de schorsingsmaatregel 130 mensen werkloos maakt. Ze vragen de autoriteiten om voorlopige vergunningen te verlenen aan eigenaren die bezig zijn met de aankoop van een nieuw voertuig, en pleiten voor het toepassen van het verbod op individuele basis in plaats van een algemeen verbod.

Bladna.nl