Zoeken

Marokkaanse luchthaven bij mooiste luchthavens ter wereld

21 maart 2023 - 23:00 - Marokko

©

Een Marokkaanse luchthaven staat in de top drie van de mooiste luchthavens ter wereld. Dit blijkt uit de ranglijst van een Franse krant.

De internationale luchthaven Marrakech-Menara staat op de derde plaats in de ranglijst van de 10 mooiste luchthavens ter wereld, opgesteld door Le Figaro. "Herbouwd in 2008, huldigt Terminal 1 van de luchthaven van Marrakech de traditionele architectuur van de Marokkaanse paleizen op een gedurfde manier. De gevel en het dak combineren motieven van islamitische kunst en futuristische vormen. Dezelfde benadering geldt voor Terminal 3, ingehuldigd in 2016 om Terminal 2 te vervangen. Naast de bewerkte gevel bevindt de ingang van de nieuwe terminal zich onder een glazen koepel van 18 meter hoog", beschrijft de Franse krant.

Lees ook: Marrakech-Menara in top 3 beste luchthavens in Afrika volgens Skytrax

De luchthaven Adolfo Suárez Madrid-Barajas in Madrid (Spanje) staat bovenaan de ranglijst. Deze wordt gevolgd door de luchthaven Oslo-Gardermoen in Oslo (Noorwegen). De internationale luchthaven van Denver (VS) staat op de vierde plaats. Vervolgens komen de nationale luchthaven van Wichita-Eisenhower in Wichita (VS), de internationale luchthaven van Vancouver (Canada) en de internationale luchthaven Chhatrapati Shivaji Maharaj in Bombay (India). De luchthaven Changi in Singapore (Singapore), de internationale luchthaven van Beijing Daxing (China) en de internationale luchthaven van Tokyo Haneda (Japan) maken de top 10 compleet.

Bladna.nl