Zoeken

Marrakech-Menara in top 3 beste luchthavens in Afrika volgens Skytrax

18 maart 2023 - 10:00 - Marokko

©

De luchthaven Marrakech-Menara is de tweede beste regionale luchthaven in Afrika volgens de Skytrax World Airport Awards 2023. Het vliegveld van Durban-King Shaka in Zuid-Afrika is eerste, terwijl de Marokkaanse luchthaven Kigali in Rwanda voorbijstreefde om de tweede plaats in te nemen.

Het jaarlijkse Skytrax World Airport Awards 2023 voor "regionale luchthavens" is onlangs bekendgemaakt en de resultaten zijn niet echt verrassend, aldus Air Journal. Nagoya-Centrair in Japan staat bovenaan de wereldwijde lijst, gevolgd door Düsseldorf in Duitsland en Haikou-Meiland in China. De Verenigde Staten doen het ook goed met Houston-Hobby en Cincinnati-Northern Kentucky in de top 10.

Lees ook: Mohammed V en Marrakech-Menara in top 10 beste Afrikaanse luchthavens

Europese luchthavens behaalden de beste resultaten, met Düsseldorf en Hamburg bovenaan de lijst, gevolgd door Paris-Orly, Cologne-Bonn en London-City. Boedapest in Hongarije, Malaga, Malta, Porto en Alicante hebben ook goede plaatsen behaald in de ranglijst.

Lees ook: Luchthaven Marrakech 4e ter wereld

In Afrika werd Durban-King Shaka verkozen tot beste regionale luchthaven, gevolgd door Marrakech-Menara en Kigali in Rwanda. Zuid-Afrika staat ook in de lijst met Bloemfontein, Port Elizabeth en East London.

Bladna.nl