Zoeken

Tattoo-kunst inspireert Marokkaanse jeugd

15 oktober 2021 - 18:20 - Marokko

©

De tattoo-kunst wint terrein onder de jongeren in Marokko, een onderwerp van onenigheid binnen de Marokkaanse samenleving. Inmiddels zijn er verschillende salons in steden als Rabat, Casablanca en Marrakech die deze dienst aanbieden, waar geen wettelijk kader voor bestaat.

Hoewel tattoos steeds meer terrein winnen bij de Marokkaanse jeugd, "wijst de Marokkaanse samenleving het idee van tatoeëren nog steeds af om verschillende redenen, waaronder religieuze, gezondheids- en sociale redenen, legt socioloog Mustapha Yassine uit. Toch neemt het aantal tatoeagesalons voortdurend toe en laten veel jongeren zich ondanks deze afwijzing in het geheim tatoeëren en trotseren ze de maatschappij, meldt africanews.

Lees ook: Marokkiates: Salima, fan van tattoos (video)

Nabil Eddakhiri is een autodidactisch tattoo-kunstenaar. Hij beseft dat het feit dat de Islam tatoeëren verboden heeft een hindernis vormt, maar blijft optimistisch dat er een dag zal komen waarop deze activiteit zal worden gezien voor wat het werkelijk is: een kunst. "Het is erg moeilijk om het niveau van acceptatie voor tatoeages te bereiken zoals in Amerika en Europa. Het kan nog 10 jaar duren voor we daar zijn. Op dit moment heb ik maar één droom. Ik zou willen dat mensen tatoeages als kunst zien. Als we iemand zien met een tatoeage waar hij de rest van zijn leven mee zal moeten leven, moeten we dat als kunst beschouwen," zegt de autodidactische tatoeëerder.

Lees ook: Zijn Berberse tattoo’s blauw of groen?

In afwachting dat de visie van de maatschappij op tatoeëren evolueert, ontvangt Nabil Eddakhiri 5 tot 10 klanten per dag.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team