Zoeken

Marokkaanse acteur komt op voor homoseksuelen in VK

2 november 2021 - 12:40 - Wereld

©

Abderrahim El Habachi, een 28-jarige Marokkaan die van Marokko was gevlucht vanwege zijn seksuele geaardheid, komt nu op voor de rechten van de Bame en Lgbt gemeenschappen in het Verenigd Koninkrijk, waar hij zich in 2017 vestigde.

De toneelschrijver, acteur en buikdanser gebruikt zijn kunst om de rechten van de Lgbt en Black and Minority Ethnic (Bame) te verdedigen. Hij pleit onder meer voor een veilige verblijfplaats voor asielzoekers van de Lgbt-gemeenschap.

Lees ook: Mannen, vrouwen en lhbtq’s bidden samen in moskee in Berlijn

Volgens Abderrahim kunnen de vele problemen van beide gemeenschappen worden besproken tijdens de viering van de Black History Month. Hij stelt ook voor om samen na te denken over het verleden. "Deze problemen moeten 24 uur op 24, alle dagen, worden besproken, want zwarten bestaan niet enkel tijdens één maand, en Lgbt’s bestaan niet enkel tijdens één maand," verklaarde de jonge Marokkaan aan ITV News.

Lees ook: Tanger: video van opgejaagde homoseksueel zorgt voor opschudding

Abderrahim bracht onlangs een one man show uit genaamd "The Love Thief", geïnspireerd door de mythe van Prometheus, in het Sherman Theatre in Cardiff. "Ik probeer zoveel mogelijk ruimte in te nemen en zo zichtbaar mogelijk te zijn. Het is wat ik doe met mijn kunst als toneelschrijver, acteur en buikdanser. Door mijn kunst probeer ik steeds zichtbaarder en steeds luidruchtiger te zijn," aldus de jonge acteur.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team