Zoeken

Tarik Tissoudali "weet wat het is om weinig te hebben"

11 februari 2022 - 18:20 - Sport

©

De 28-jarige Marokkaanse international Tarik Tissoudali toonde vorig weekend, na zijn doelpunt tegen Club Brugge een shirt met daarop ’Rayan’ geschreven. Een ontroerend eerbetoon aan het jongetje dat in Marokko overleed na een val in een waterput. Voor zijn broer, Mo Tissoudali, was dat geen verrassing, Tarik zet zich namelijk vaker in tegen ongeluk en onrecht.

De in Amsterdam geboren Tarik Tissoudali is bezig aan een uitstekend seizoen bij AA Gent. Vorig weekend toonde hij zijn shirt tijdens een wedstrijd tegen Club Brugge. Hij had er een eerbetoon opgeschreven voor het 5-jarige Marokkaanse jongetje dat vier dagen vastzat in een waterput in de regio van Chefchaouen en overleed. Een treffer in de eerste helft werd afgekeurd voor buitenspel, maar Tissoudali beloofde in een interview tijdens de rust, dat hij nog een doelpunt voor hem zou maken in de tweede helft. Hij slaagde erin om zijn belofte waar te maken.

Lees ook: Tissoudali’s doelpunt als eerbetoon aan kleine Rayan

Zijn broer, Mo Tissoudali vertelt in een gesprek met Het Laatste Nieuws dat Tarik zich altijd al heeft ingezet tegen ongeluk en onrecht. "Tarik Tissoudali weet wat het is om weinig te hebben. En dat is hij niet vergeten, nu hij zelf goed zijn brood verdient als profvoetballer. Waar hij kan helpen, doet hij dat. In Antwerpen woont er een dakloze in zijn buurt die in een container leeft. Tarik geeft hem te eten en als zijn schoenen kapot zijn, koopt hij nieuwe voor hem. Hij kocht ook een sofa voor die man, voor in zijn container", aldus Mo Tissoudali. Hij helpt bijvoorbeeld ook zieke kennissen in Marokko als die zelf hun operatie niet kunnen betalen. "Dan betaalt Tarik dat voor hen."

Lees ook: Marokkaanse international koopt woning voor ouders Rayan

Tarik Tissoudali had op de dag van de wedstrijd amper geslapen door de heftige gebeurtenis, maar hij deed er alles aan om de kleine Rayan te kunnen eren op het veld van Club Brugge. "Na 25 minuten zat hij al kapot, omdat hij nauwelijks geslapen had. Maar voor de match was al duidelijk dat hij heel graag wou scoren voor dat kind. Toen zijn eerste doelpunt afgekeurd werd, motiveerde dat Tarik alleen maar extra om toch te scoren. Het raakte Tarik enorm wat een kind overkwam dat nauwelijks ouder was dan zijn eigen dochtertje. De plaats waar Rayan overleed, is bovendien de regio in Marokko waar wij allemaal vandaan komen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team