Zoeken

Tarik Tissoudali: "In onze cultuur zeggen we altijd dat het goed gaat"

9 mei 2023 - 17:00 - Sport

©

Tarik Tissoudali liep afgelopen zomer een kruisbandletsel op tijdens de thuiswedstrijd tegen STVV. De Marokkaans-Nederlandse spits van Gent zegt "volledig hersteld" te zijn en is klaar om nieuwe uitdagingen aan te gaan met zijn club.

"Nee, ik ben nog niet volledig op niveau, maar wel volledig hersteld en daar ben ik blij om. Nu moet ik nog iets sneller reageren en ook wat meer durven", vertelt Tissoudali in een interview met Het Nieuwsblad. Tissoudali heeft zijn uiterste best gedaan tijdens het revalidatieproces."Ik heb echt alles gegeven. Net als de kines. Als ik een eerste keer scoor, zal ik sowieso iets doen voor hen. Ik zal Matti (hoofdkine Matti Mortier) ook altijd dankbaar zijn. Hij is met iedereen begaan. Soms vergeet je dat als speler en vind je het maar vervelend als een kine jou bij hem roept. Nu besef ik hoe belangrijk hij is voor ons", voegde de Marokkaans-Nederlandse spits eraan toe.

Lees ook: Tarik Tissoudali opnieuw verkozen tot "Belgische Leeuw"

Tissoudali loopt over van dankbaarheid en waardering sinds het herstel van de blessure. Vooral na een uitwisseling met de broer van Abdelhak Nouri, die in 2017 midden in een wedstrijd een hartstilstand kreeg. "Het gaat beter met Nouri, maar in onze cultuur zeggen we dan ook altijd: het gaat goed. We zijn dankbaar voor wat we hebben, we zeggen nooit: het gaat slecht. Zo voorkom je veel stress. Die ingesteldheid hielp me ook tijdens mijn revalidatie. Ik heb er enorm veel van geleerd. Mijn levensstijl is ook veranderd. Ik dacht toen niet zozeer aan Nouri, maar ik besefte dat ik wél nog de kans kreeg om terug te keren op het hoogste niveau."

Tijdens de periode van herstel van de Marokkaanse international trok Gent Hugo Cuypers en Gift Orban aan om hun aanval te versterken. Tissoudali is niet bang voor de concurrentie en ziet zichzelf komende zomer niet vertrekken bij de club. "Welk alternatief heb ik? Ik ga sowieso niet weg. Het was altijd mijn intentie om te blijven. Ik zou ook nooit naar een andere Belgische club gaan. Uit respect voor AA Gent, maar ook omdat ik enkel in het buitenland echt een stapje hogerop kan maken, denk ik. Dat speelt nu totaal niet."

Lees ook: "Final offer Gent voor Tarik Tissoudali getuigt van weinig waardering"

"We spraken af bij mijn contractverlenging – wat een boost was dat! – dat ik nu ook niet meteen zal vragen om een transfer. Ik tekende niet toevallig bij tot 2026. Dan ben ik er 33. Op die leeftijd denk je misschien wel eens aan een lucratieve transfer. Waarom niet naar een club in het Midden-Oosten of zo, maar waarom zou ik vertrekken als ik me dan nog altijd goed voel in Gent?", concludeerde de Atlas Leeuw.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team