Zoeken

Bilal El Khannouss: "Mijn hart zei: ’Kies voor Marokko’"

29 oktober 2023 - 09:00 - Sport

©

Bilal El Khannouss, pas 20 jaar oud, is een rijzende ster in het voetbal. De jonge aanvallende middenvelder, die vorig seizoen het publiek overtuigde, toont dit jaar nog opvallendere prestaties met drie doelpunten en twee assists.

De jonge speler van Marokkaanse afkomst is in België geboren, waardoor hij onlangs geconfronteerd werd met een dilemma dat veel binationals ervaren: kiezen tussen België en Marokko.

Lees ook: Waarom Bilal El Khannouss bij Anderlecht vertrok

In een interview met Eleven Insiders onthult El Khannouss de diepe motivaties achter zijn keuze. "Het was geen moeilijke keuze, ik luisterde gewoon naar mijn hart. Mijn hart zei: ’Kies voor Marokko’", vertelt hij, verwijzend naar het offer dat zijn grootouders deden door Marokko te verlaten voor België. Om hen te eren, maar ook uit trots, koos hij voor het Marokkaans elftal.

Lees ook: Moeder international Bilal El Khannouss: "Trots dat mijn zoon huilde"

Deze keuze was niet echt gemakkelijk voor de Belgische Marokkaans. Na in de jeugdcompetities voor België te hebben gespeeld, erkent de speler de onverbrekelijke banden met zijn geboorteland. "Het was een vreemd gevoel, want België heeft me alles gegeven sinds ik klein was," geeft hij toe.

Bladna.nl