Zoeken

Adil Ramzi verliest familieleden bij aardbeving Marokko

14 september 2023 - 10:00 - Sport

©

De coach van Wydad Casablanca, Adil Ramzi, heeft bij de aardbeving in Marokko zijn tante en haar kinderen verloren. Dat bevestigt zijn club.

In deze pijnlijke tijd biedt de president van Wydad Casablanca, Saïd Naciri, namens de club zijn oprechte condoleances aan Adil Ramzi en zijn familie aan via een bericht op sociale media.

Lees ook: Mooi gebaar Atlas Leeuwen voor slachtoffers aardbeving

Adil Ramzi zelf vertelde over de moeilijke moment tijdens en na de aardbeving met een kracht van 7 op de schaal van Richter, die afgelopen vrijdag de regio van Marrakech trof.

"Ik had al eens een aardbeving meegemaakt, toen we met het nationale team onderweg waren. Dat was een hele lichte en destijds maakten we er zelfs grapjes over. Dit was angstaanjagend en dan was ik nota bene nog meer dan tweehonderd kilometer verwijderd van de echte ellende. Je weet niet wat je ziet als je de televisie aanzet en de verhalen van je familie hoort," vertelde de voormalige Atlas Leeuw aan het Eindhovens Dagblad.

"Er zijn drie dagen van nationale rouw geweest na de aardbeving. In Casablanca was het lang niet zo erg als in Marrakesh, waar mijn familie woont. Toch was iedereen bang. De mensen die in mijn hotel verblijven, stonden op straat en een aantal van hen wilde niet meer naar hun kamer. Angst voor naschokken. (...). Het is een enorm drama wat je toch even aan het denken zet over het leven. Ik besef dat ik mazzel heb gehad dat ik er nog ben", aldus Ramzi.

Lees ook: Aardbeving Marokko: Atlas Leeuwen komen in actie

De coach van Wydad heeft het enkele dagen na de beving nog steeds moeilijk. "Zelf ben ik ook nog altijd benauwd, al moet je op een gegeven moment weer door met het leven. Dat hebben we de afgelopen dagen bij de club gedaan. We hebben het initiatief genomen om met veel spelers en stafleden bloed te geven voor de getroffenen. Daarnaast kijken we of er financieel iets op touw te zetten is voor de getroffenen. Voor hen is het een tragedie."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team