Zoeken

Tanger: weldoeners schenken 29 appartementen

26 januari 2022 - 12:20 - Marokko

©

In Tanger is veel solidariteit ontstaan met de families die op 8 februari 2021 alles verloren toen een illegale textielfabriek onder water kwam te staan door overstromingen. Daarbij kwamen 29 mensen om het leven.

De vereniging Ghaith, die economische actoren in de stad samenbrengen, heeft besloten om de families van de slachtoffers een aanzienlijke hulp aan te bieden. De organisatie werd opgericht als gevolg van de dodelijke overstroming van de villa waar de slachtoffers werkten.

Lees ook: Drama textielfabriek Tanger: celstraf voor eigenaar

De organisatie had een oproep tot donaties gestart om de nabestaanden te helpen en had op die manier 12,8 miljoen dirham ingezameld. Adil Rais, voorzitter van Ghaith, heeft laten weten dat een twintigtal Marokkaanse en buitenlandse weldoeners op de oproep reageerden.

Lees ook: Onderzoek gestart naar dodelijke drama in Tanger

"Na gesprekken met de families van de slachtoffers werd besloten om 29 appartement in Tanger, Martil en Kenitra te kopen. Daarnaast werden twee voertuigen aangekocht voor een commercieel project. De rest van de hulp wordt in contanten aan de begunstigden overhandigd," aldus Adil Rais aan Tanja24.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team