Zoeken

Familie op zee verdwenen Haytam wanhopig

9 januari 2022 - 11:00 - Marokko

©

Haytam El Amrani, pas 19 jaar, verdween in mei dit jaar op zee toen hij al zwemmend Sebta probeerde binnen te komen. Zijn bezorgde familie heeft een oproep gedaan in een poging om hem terug te vinden.

De jongeman verliet zeven maanden geleden het strand van Dalia in Tanger, om naar de Spaanse enclave in het noorden van Marokko te zwemmen.

Lees ook: Familie wanhopig na verdwijning 13-jarige Saad

Haytam werkte als kapper in Tanger toen hij besloot naar Spanje te emigreren. Dat vertelde zijn moeder, Wahiba, aan El Faro de Ceuta. De familie van de jongeman heeft sindsdien niets meer van hem vernomen en vraagt hulp om hem terug te vinden. Zijn verdwijning werd ook bij de Marokkaanse autoriteiten gemeld.

Lees ook: Vrouw en zoontje in zee verdwenen bij Al Hoceima

Volgens het meest recente rapport van de NGO Caminando Fronteres, kwamen er vorig jaar 4175 mensen om het leven op zee en zijn er 229 anderen vermist. Onder de dodelijke slachtoffers bevinden zich 628 vrouwen en 205 kinderen. Het aantal overlijdens op zee is vorig jaar met 102,95% toegenomen vergeleken met 2020. Ruim 94% van de slachtoffers werden niet geïdentificeerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team