Zoeken

Wereld-Marokkanen opgelicht door nep-weldoeners

5 juni 2021 - 13:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Er is een grootschalige internetzwendel gaande waarmee nep-liefdadigheidsinstellingen proberen om wereld-Marokkanen geld afhandig te maken. Door video’s van arme gezinnen op sociale media te plaatsen zouden de oplichters al grote sommen geld buit hebben gemaakt.

Het netwerk van de nep-weldoeners gaat te werk door video’s van extreme armoede via Facebook te delen, meldt het dagblad Assabah. In de video’s worden ook familieleden van arme gezinnen geïnterviewd over hun miserabele leefomstandigheden. Vervolgens verschijnen er namen en rekeningnummers in beeld om de slachtoffers over te halen om geld te doneren.

Vooral wereld-Marokkanen zijn in de val van deze oplichters getrapt en hebben grote sommen geld overgemaakt. De nep-liefdadigheidsinstellingen plaatsten zelfs video’s waarin de ontvangst van donaties door arme mensen in scene werd gezet. Ook zijn er video’s geplaatst van directe hulp die er aan armlastige gezinnen wordt geboden, zoals reparatiewerkzaamheden en het slaan van waterputten. Sommige leden van het criminele netwerk zouden het buitgemaakte geld hebben geïnvesteerd in vastgoedprojecten.

Naar aanleiding van klachten die zijn ingediend door wereld-Marokkanen over deze zwendel, is er een gerechtelijk onderzoek gestart om het netwerk te ontmantelen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team