Zoeken

Casablanca: politie arresteert nep-politieagente

12 mei 2021 - 12:40 - Marokko

©

In Casablanca is een minderjarig meisje gearresteerd omdat zij zich voordeed als politieagente. Ze liet burgers boetes betalen voor het niet dragen van een mondkapje in het openbaar.

De echte politie van Casablanca arresteerde de nep-politieagente in de wijk Attacharouk. Ze had verschillende mensen opgelicht door zich voor te doen als een politieagente en boetes te innen voor het niet dragen van een mondkapje. Het dagblad Assabah meldt dat het meisje dreigde met arrestatie als haar slachtoffer weigerde te betalen. Ook was ze in het bezit van een bonnenboekje van de politie.

Het jonge meisje hield winkeliers en klanten aan die geen gezichtsmasker droegen en gaf ze de keuze om een boete te betalen of een gevangenisstraf uit te zitten. Op deze manier heeft ze haar slachtoffers 200 tot 400 dirham afhandig gemaakt. Winkeliers die de zwendel van het meisje doorzagen hebben de politie ingeschakeld en een klacht ingediend wegens fraude.

Nadat er een onderzoek is geopend heeft de politie van Casablanca de nep-politieagente op heterdaad kunnen betrappen. Afgelopen zaterdag is ze voor de officier van justitie verschenen. Ze wordt aangeklaagd voor het toeëigenen van de functie van politieagent, oplichting, chantage en illegaal gebruik van een officieel document.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team