Zoeken

Tanger: buschauffeur laat Spaanse klanten in de steek om vasten te verbreken

6 april 2023 - 16:00 - Marokko

©

Een Spaanse influencer en haar twee vrienden die op reis zijn in Marokko, werden in de steek gelaten door de chauffeur van de bus die hen vervoerde. De chauffeur liet hen in Tanger urenlang in het voertuig achter, om het vasten te verbreken.

In twee video’s die ze op haar TikTok account plaatste, vertelt @hippie.domaris hoe zij en haar twee vrienden, die in een bus door Marokko reisden, urenlang op een godvergeten plek in Tanger achtergelaten werden, terwijl de chauffeur spoorloos was verdwenen. "Ik denk dat hij ons helemaal vergeten is", zegt ze op TikTok, wijzend op de lege bus en opmerkend dat het bijna tijd was om de Ramadan-vasten te verbreken. "Ik denk dat dit zijn huis is," vervolgt de influencer, wijzend naar een moskee. "Hij ging eten en liet ons hier achter. Ik begrijp niet wat er aan de hand is."

Lees ook: Spaanse toeristen verbaasd over lage prijzen in Marokko (video)

Maar in een tweede video, opgenomen na een uur wachten, meldt @hippie.domaris dat ze harira hebben kregen, een traditionele Marokkaanse soep gemaakt met kip, tomaten en peulvruchten, samen met chebakia, traditionele zoetigheden uit het koninkrijk. "De waarheid is eigenlijk dat ze zeer aardig zijn. Ze gaven ons dit gratis," zegt ze.

Lees ook: Van Granada tot Tetouan: het verhaal van een Spaanse bekeerlinge

De twee video’s van @hippie.domaris hebben elk al meer dan 430.000 views, meer dan 20.000 likes en tientallen commentaren verzameld. "Als ik eet, eet jij. Dat is niet in alle landen het geval," schreef een gebruiker. "In Spanje ruik je het eten niet eens," merkte een ander op.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team