Zoeken

Taghazout in top 5 beste strandbestemmingen voor telewerkers

28 juni 2022 - 15:00 - Economie

©

Taghazout, een Marokkaans vissersdorpje aan de Atlantische kust ten noorden van Agadir, staat voornamelijk bekend voor zijn surfstranden. Het dorpje staat nu ook in de top 5 van beste strandbestemmingen voor telewerkers in de wereld. Dit blijkt uit een studie die is uitgevoerd door een gespecialiseerde website.

De onderzoekers van de website Remote hebben een studie uitgevoerd naar de wereldwijde strandbestemmingen voor telewerkers. Google-zoekopdrachten voor de termen "Remote Jobs" en "Remote Recruitment" zijn het afgelopen jaar met respectievelijk 72% en 133% toegenomen. De studie rangschikt de top 10 strandbestemmingen voor telewerkers op basis van de omvang van de bevolking in de regio, gemiddelde internetsnelheid, zonuren, visumvereisten, vrijetijdsopties, gemiddelde huurkosten, kosten van levensonderhoud en misdaadcijfers.

Lees ook: Taghazout bij 35 "meest ongelooflijke plaatsen" ter wereld

Met een maandhuur van gemiddeld 1525 dirham en gemiddelde kosten van levensonderhoud van 3994 dirham per persoon, staat Taghazout op de vijfde plaats in de top 10 van wereldwijde strandbestemmingen voor telewerkers, vóór St George’s (Bermuda), Goa (India), Flic en Flac (Mauritius), Bridgetown (Barbados) en Noord (Aruba).

Lees ook: Taghazout bij beste reisbestemmingen in 2022

Brades (Montserrat) staat bovenaan de lijst, gevolgd door La Vallée (Anguilla), Zadar (Kroatië) en Lagos (Portugal). Taghazout heeft de op één na laagste maandelijkse kosten van levensonderhoud na Goa. Volgens de auteurs van de studie is Taghazout "ideaal voor telewerkers, omdat ze de extra stress kunnen vermijden die financiële zorgen en hoge kosten voor levensonderhoud met zich mee kunnen brengen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team