Zoeken

Marokko beste bestemming voor alleenreizenden

27 juli 2022 - 17:40 - Economie

©

Cijfers van de Britse verzekeringsmaatschappij SportsCover Direct tonen aan dat Marokko één van de beste bestemmingen is voor alleenreizenden. Het koninkrijk kreeg de hoogste score van de reisbestemmingen die door toeristen werden aanbevolen.

Niet alleen voor gezinnen is Marokko de beste bestemming, maar ook voor alleenreizenden is het een droombestemming. Het is echter niet geschikt voor vrouwen die alleen reizen. Marokko staat met een score van 29,1/30 op de eerste plaats wat betreft de criteria "aantal alleenreizenden, percentage 5-sterrenhotels en percentage 5-sterrenactiviteiten op TripAdvisor", meldt het rapport van SportsCover Direct.

Lees ook: Marokko niet in top 10 veilige bestemmingen voor vrouwen

Volgens dezelfde bron heeft Marokko een hoog percentage 5-sterrenhotels (42,09%) en het hoogste percentage 5-sterrenactiviteiten ter wereld (52,53%). Voor dit criterium wordt Marokko gevolgd door Griekenland met een score van 28,95/30. "Toeristen kunnen varen langs enkele van de meest idyllische Griekse eilanden, van Mykonos tot Santorini, terwijl ze nippen aan cocktails en zich tegoed doen aan Griekse delicatessen," aldus het rapport. In de algemene rangschikking staat Marokko vóór Griekenland, India, de Verenigde Staten en Zuid-Afrika.

Lees ook: Marokko bij minst veilige toeristische bestemmingen voor LHBT’ers

Voor vrouwen die alleen reizen, blijft Spanje de beste bestemming met een veiligheidsscore van 212,04 en een algemene score van 47,4/50. "Het land is het veiligst voor vrouwen en biedt ook verschillende opties voor alleenreizenden, waaronder een negendaagse reis die begint in Madrid en eindigt in Barcelona. Spanje wordt gevolgd door Ierland, Oostenrijk, Portugal, Kroatië, Zwitserland, Noorwegen en Frankrijk. Marokko staat niet in deze top 10.

Bladna.nl