Zoeken

Taghazout bij beste reisbestemmingen in 2022

6 december 2021 - 18:20 - Marokko

©

Het dorp Taghazout is een van de 28 beste plaatsen ter wereld om te bezoeken in 2022, volgens National Geographic.

Taghazout trekt toeristen aan vanwege de goed onderhouden stranden en de strandvoetballers die er ’s avonds samenkomen. Dit Marokkaanse Berberdorp is een populaire bestemming voor sportliefhebbers, zoals surfers, wegens de kwaliteit van de golven. Het wordt ook bezocht om zijn zandduinen en de authentieke soek. Taghazout, een voormalig vissersdorp aan de Atlantische kust in het zuidwesten van Marokko, wordt beschouwd als de surfhoofdstad van het koninkrijk, schrijft het tijdschrift.

Lees ook: Taghazout bij 35 "meest ongelooflijke plaatsen" ter wereld

Een tocht naar de duinen van Tamri, 43,9 km ten noorden van Taghazout, is puur plezier in Marokko. De kuststad Agadir, 20 kilometer naar het zuiden, biedt ook mooie bezienswaardigheden zoals Souk El Had, de traditionele markt die 13 hectare beslaat.

Lees ook: Taghazout klaar om wereld-Marokkanen te verwelkomen

Palau, een afgelegen eilandengroep in de Stille Oceaan, staat bovenaan de lijst van topbestemmingen voor 2022. Dan zijn er de Seine in Frankrijk, waar het heerlijk fietsen is; Costa Rica met zijn platgetreden paden; Canada met New Brunswick, een eenrichtingsstraat van campings en Colorado in de Verenigde Staten met zijn rotsachtige bergtoppen van meer dan 4000 meter hoog.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team