Zoeken

Superjachten Roman Abramovich zoeken toevlucht in Marokko

26 juli 2022 - 20:20 - Marokko

©

Twee superjachten van de Russische zakenman Roman Abramovich, die net als andere oligarchen uit Rusland het doelwit is geworden van Europese sancties (bevriezing van tegoeden, inbeslagneming van vaartuigen en privéjets), zoeken hun toevlucht in Marokko. De Russische miljardair vreest een nieuwe inbeslagname.

De superjachten Halo en Garcon van Roman Abramovich zijn vanuit Antigua vertrokken met Marokko als bestemming. Halo zal aanmeren in de haven van Agadir en Garcon zal aankomen in de haven van Casablanca, melden The Desk en Autoevolution. Twee verschillende havens die samenreizende schepen ontvangen, "dat is op zijn zachtst gezegd onconventioneel".

Lees ook: Superjacht Russische miljardair Roman Abramovich voor kust Marokko gezien

Antigua hield de twee jachten tegen na een verzoek van de Britse regering aan de onafhankelijke Gemenebest-archipel. De Britse krant The Observer had namelijk ontdekt dat de twee schepen eigendom waren van Wenham Overseas Ltd, een op de Britse Maagdeneilanden gevestigde onderneming, waarvan Abramovich de uiteindelijke begunstigde is. Maar Antigua kon de twee schepen niet in beslag nemen, omdat het geen sanctiewetten of gronden heeft om dat te doen.

Lees ook: Club Hakim Ziyech staat te koop

Halo en Garcon werden daarna geregistreerd onder de vlag van Bermuda. Beide schepen varen nu in de Atlantische Oceaan, onder de vlag van de Cookeilanden. De nieuwe registratie heeft vlak voor hun vertrek plaatsgevonden, aldus de mededeling.

Bladna.nl