Zoeken

Club Hakim Ziyech staat te koop

4 maart 2022 - 09:00 - Sport

©

De Russische zakenman Roman Abramovich maakte woensdag bekend dat hij besloten heeft om Chelsea, de Engelse club die hij sinds 2003 bezit, te verkopen. Het team van de Marokkaanse international Hakim Ziyech bevindt zich in een grote verwarring.

Het besluit van de 55-jarige miljardair heeft te maken met de inval van Rusland in Oekraïne en het feit dat Rusland wordt uitgesloten uit verschillende internationale wedstrijden. Roman Abramovich zei in een verklaring dat de club te koop wordt gezet zonder de leningen die hij de Londense club heeft gegeven en die worden gewaardeerd op 1,5 miljard pond (1,8 miljard euro). Bovendien zullen de opbrengsten van de verkoop "volledig worden gedoneerd aan een liefdadigheidsstichting ten bate van alle slachtoffers van de oorlog in Oekraïne".

Lees ook: Hakim Ziyech onder vuur na doelpunt

Volgens geruchten heeft Roman Abramovich besloten de club te verkopen nadat hij de financiële sancties van de Europese Unie of de Britse autoriteiten onder ogen kreeg, maar Chelsea ontkent dit gerucht via een verklaring, waarin de club overigens wel spreekt over de sterke druk die ontstaan is sinds het begin van de Russische invasie in Oekraïne.

De nieuwe eigenaar van Chelsea zou wel eens Hansjorg Wyss kunnen worden, een Zwitserse miljardair die aan de krant Blick vertelde dat hij een voorstel heeft gekregen om Chelsea te kopen. Abramovich heeft echter benadrukt dat er geen overhaaste beslissingen worden genomen. Hij maakte duidelijk dat hij niet van plan is de club voor een schijntje van de hand te doen, temeer daar hij de club in 2003 voor 140 miljoen pond (168 miljoen euro) kocht en er in de loop der jaren fors in heeft geïnvesteerd. "Geloof alsjeblieft dat het een ongelooflijk moeilijke beslissing is en dat het me pijn doet om de club op deze manier te moeten verlaten. Maar ik denk echt dat het in het beste belang van de club is," zei hij.

Lees ook: Hakim Ziyech bij Chelsea in staat tot beste en slechtste

Met hem als Chelsea baas waren de Blues in 2005 en 2006 kampioen van de Premier League, daarna volgden nog landstitels in 2010, 2015 en 2017. Daarnaast won de club in 2012 en 2021 de Champions League, in 2013 en 2019 de Europa League, vijf keer de FA Cup en drie keer de League Cup. "Ik hoop Stamford Bridge nog een laatste keer te bezoeken om persoonlijk afscheid van iedereen te nemen. Het was het voorrecht van mijn leven om deel uit te maken van Chelsea FC en ik ben trots op al onze prestaties," aldus Abramovich.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team