Zoeken

Het succesverhaal van influencer Hamza Zaidi

22 oktober 2023 - 21:30 - Cultuur

©

Hamza Zaidi, een jonge Spanjaard van Marokkaanse afkomst, begon in 2015 met het publiceren van humoristische video’s op zijn Instagram-account, waar hij nu bijna drie miljoen volgers heeft. Hij maakte onlangs ook zijn droom waar om in films te spelen en zal binnenkort te zien zijn in de komische film "Ocho apellidos marroquís".

Veel jongeren zijn Hamza Zaidi op Instagram gaan volgen, waarbij ze zijn iconische "Kitipasa" graag gebruiken, een manier om "Wat is er mis met jou?" te zeggen met een overdreven Marokkaans accent. In zijn korte video’s pakt de influencer op humoristische wijze Marokkaanse, Spaanse en Latijnse stereotypen aan. "Het is een manier om stereotypen te doorbreken, zodat mensen zich realiseren dat Spanje en Marokko veel meer op elkaar lijken dan men denkt, omdat we buren zijn," legt hij uit aan El Mundo.

Lees ook: Youssef Badr: van marktverkoper tot rechter

Hamza begon dit avontuur in 2015 toen hij slechts 17 jaar oud was en nog op de middelbare school zat. Zijn video’s gingen snel viraal. "Ik kreeg 25.000 volgers per dag," vertelt hij. Acht jaar later is hij één van bekendste influencers in Spanje en heeft hij bijna drie miljoen volgers op Instagram en meer dan twee miljoen op TikTok. Hamza werd geboren in Marokko en ging als kind in Madrid wonen. "Ik ben geboren in Tetouan, maar toen ik tweeënhalf jaar was, verhuisde ik met mijn ouders naar Spanje. Ik heb altijd in Carabanchel gewoond," vertelt hij.

Al op jonge leeftijd droomde Hamza ervan om acteur te worden. Hij deed aan schooltheater en woonde voor het eerst een filmopname bij toen hij in het derde jaar zat. Een ervaring die hem diep raakte en motiveerde om acteur te worden. "Ik vroeg aan een productieassistent: ’Hé, ik wil dit doen, hoe kan ik acteur worden?’ En ze gaf me de namen van verschillende websites om werk te vinden," herinnert hij zich. Voordat hij influencer werd, had Hamza al in films gespeeld. Zijn eerste rol was in de serie El príncipe. "Ik was zoiets als een huurmoordenaar, maar in een terroristische rol," herinnert hij zich.

Lees ook: Mohamed El-Hamdy, van illegale migrant tot beste barbecuechef van Spanje

Tegenwoordig wil hij breken met het "stereotype van de kleine bruine man die bommen legt". "Ik realiseerde me dat mijn personages en die van de meeste Marokkaanse acteurs [dit] cliché volgden". Afgelopen augustus speelde hij de rol van Koldo in de film "El club de los lectores criminales" op Netflix. In de film "Ocho apellidos marroquís", die binnenkort zal verschijnen, vertolkt hij de neef van de hoofdrolspeler. "Drie conservatieve Spanjaarden komen aan in Marokko en botsen met de cultuur, wat leidt tot hilarische situaties," legt Hamza uit, die zijn acteercarrière "zeer serieus" neemt, ook al zal hij doorgaan met het posten van komische video’s.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team