Zoeken

Stoffelijke resten van 4000 wereld-Marokkanen gerepatrieerd

6 mei 2022 - 09:40 - Marokko

©

Parlementsleden willen weten hoe ver het staat met de repatriëring van de stoffelijke resten van Marokkanen die in het buitenland zijn overleden sinds het begin van de coronacrisis. De kwestie was het onderwerp van een schriftelijke parlementaire vraag aan minister van Buitenlandse Zaken Nasser Bourita.

De procedure voor repatriëring van in het buitenland overleden Marokkanen, die in maart 2020 was stopgezet wegens de coronacrisis, werd opnieuw opgestart met het besluit om de grenzen bij wijze van uitzondering opnieuw te openen, legde Nasser Bourita de parlementsleden uit.

Lees ook: België: petitie voor de repatriëring van overledenen

Volgens de minister van Buitenlandse Zaken, Afrikaanse Samenwerking en Marokkanen die in het Buitenland wonen, heeft zijn afdeling in deze periode de begrafeniskosten gedekt van 322 in het buitenland overleden leden van de Marokkaanse gemeenschap, die in extreme armoede leefden.

Lees ook: Nieuwe fatwa: begraven moslims op niet islamitische begraafplaatsen mag

Wat de repatriëring van stoffelijke overschotten buiten de periode van de gezondheidscrisis betreft, verklaarde Nasser Bourita dat er 3887 overbrengingen waren. Hij benadrukte dat deze stoffelijke resten, gezien de omstandigheden, in koelcellen of in depots van begraafplaatsen waren bewaard.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team