Zoeken

België: petitie voor de repatriëring van overledenen

21 november 2020 - 21:40 - Wereld

©

Enkele maanden nadat Belgische Marokkanen bij overlijden op een tijdelijke locatie in België worden begraven, zijn de Marokkaanse grenzen nog steeds gesloten. Omwille van deze aanhoudende situatie, heeft de Marokkaans Belgische gemeenschap een petitie gelanceerd om te kunnen onderhandelen over de repatriëringen naar het koninkrijk.

"De tijd dringt en de deuren voor repatriëring zijn voor de eerste overledenen (zowel Covid als non-Covid) die tijdelijk begraven zijn, nog stééds dicht hoewel ze geen risico vormen voor besmettingsgevaar voor het land, Koninkrijk Marokko.", zeggen de initiatiefnemers van deze petitie.

Volgens deze wereld-Marokkanen koesterden de overledenen de wens om bij hun familieleden in hun land van herkomst te worden begraven. De laatste wens van hun dierbare overledenen niet te kunnen vervullen is behoorlijk traumatiserend voor deze Belgische Marokkanen.

"Het is op zich al zwaar om een geliefde te verliezen, laat staan om er dagelijks mee geconfronteerd te worden en elke dag opnieuw het pijnlijke gevoel te ervaren. We willen samen met jullie hulp dit recht voor hun waarmaken. Daarom vragen we jullie allen om je woord te laten horen middels het ondertekenen van deze petitie. Hopende hiermee een duidelijk signaal te geven aan de verantwoordelijken in Marokko."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team