Zoeken

Ambassade en consulaat Suriname in Marokko ingehuldigd

3 juni 2022 - 11:40 - Marokko

©

Op 25 en 26 mei 2022 vond de opening plaats van de ambassade van de Republiek Suriname in de Marokkaanse hoofdstad Rabat en van het consulaat-generaal in Dakhla. Met de vestigingen willen beide landen hun bilaterale betrekkingen versterken.

Minister Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking nodigde zijn collega-minister Nasser Bourita van Buitenlandse Zaken, Afrikaanse Samenwerking en Marokkaanse Expats uit als eregast. Bourita werd ook uitgenodigd voor een bezoek aan Suriname, schrijft de Waterkant.

Lees ook: Samenwerking Suriname-Marokko krijgt vorm

De ministers van Buitenlandse Zaken van Suriname en Marokko hebben hun bereidheid uitgesproken om de bestaande relatie verder vorm te geven en benadrukten de gemeenschappelijke belangstelling voor specifieke samenwerkingsgebieden. De landen zijn overeengekomen om de regionale samenwerking tussen Afrika en de Caraïbische landen te versterken.

Lees ook: Suriname wil meer handel met Marokko

Minister Ramdin bedankte zijn collega Bourita en zei er vertrouwen in te hebben dat de gevoerde gesprekken in de toekomst verder uitgewerkt zullen worden via de samenwerking op verschillende gebieden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team