Zoeken

Staking distributeurs gasflessen in Marokko

24 juni 2022 - 09:40 - Marokko

©

Distributeurs van gasflessen voor huishoudelijk gebruik zijn van plan te staken op 29 en 30 juni, omdat de regering niet op hun eisen is ingegaan, terwijl de brandstofprijzen in Marokko voortdurend blijven stijgen. De duur van de staking zou kunnen worden verlengd.

Volgens een persbericht van de beroepsvereniging van groothandelaren in vloeibaar petroleumgas (LPG), is de staking een reactie op "de enorme stijgingen van de prijzen van brandstoffen in Marokko, met name diesel. Daarnaast zijn er ook de prijsverhogingen van andere materialen in de sector zoals reserveonderdelen, rubberen wielen en andere kosten die lastig zijn geworden voor de distributeurs, vooral omdat de prijs van gas gereguleerd is".

Lees ook: Marokko: voldoende butaangas ondanks Algerijns embargo

De branchevereniging heeft daarover in haar zetel te Casablanca een vergadering belegd, in aanwezigheid van alle afdelingshoofden en hun vertegenwoordigers op nationaal niveau, om het probleem te bestuderen. De situatie "zou tot een faillissement leiden bij gebrek aan oplossingen voor de bekende problemen van de sector", aldus dezelfde bron.

Lees ook: Marokko: gasflessen ouder dan 40 jaar uit de handel genomen

Gasdistributeurs hebben besloten tot een staking omdat de regering niet positief heeft gereageerd op de eisen van de vereniging, zo wordt geduid. "Daarom zijn we na veel overleg tot de conclusie gekomen dat het onmogelijk is om de distributie van gasflessen op een normale manier te handhaven. Daarom werd besloten de distributie op 29 en 30 juni neer te leggen. De periode kan nog worden verlengd", aldus de vereniging.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team