Zoeken

Marokko verwacht nieuwe staking luchtverkeersleiders

7 oktober 2022 - 15:00 - Marokko

©

Het luchtverkeer in Marokko kan de komende dagen hinder ondervinden. Luchtverkeersleiders bereiden zich voor op een staking van 15 dagen die aanstaande zaterdag begint.

De luchtverkeersleiders zullen hun diensten stopzetten op alle luchthavens en in het Marokkaanse luchtruim. Dit werd bekendgemaakt door het Nationaal Bureau van Luchtverkeersleiders, een lid van het Nationaal Syndicaat van ONDA. De belangrijkste eis is de betaling van de bonus voor de salarisverhoging, die was vastgelegd in een protocol van overeenstemming dat in 2019 werd ondertekend.

Lees ook: Staking van 35 minuten doet ONDA zwichten

Wel zullen diensten voor luchtverkeersleiding worden verleend voor vluchten van het Koninklijk Paleis, staatsvluchten, militaire vluchten, gezondheidsvluchten, vluchten van zuiver humanitaire aard en vluchten die deelnemen aan opsporings- en reddingsoperaties, aldus dezelfde bron.

Lees ook: Spaanse en Marokkaanse luchtverkeersleiders redden samen leven

Als reden voor hun actie noemen de organisatoren de "trieste mislukking" van de onderhandelingen met de overheid over "het akkoord van 3 augustus 2022 en de resterende punten van het akkoordprotocol van 2019 en de bijlage daarbij". Het Nationaal Bureau van Luchtverkeersleiders zal ook een mogelijke verlenging, opschorting of annulering van deze staking aankondigen, afhankelijk van hoe de besprekingen zich ontwikkelen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team