Zoeken

Marokko: luchtverkeer vanaf augustus verstoord

29 juli 2022 - 09:00 - Marokko

©

Sinds het begin van de gezondheidscrisis worden luchtvaartmaatschappijen en luchthavens opgeschrikt door stakingen met rampzalige gevolgen. Ook het Marokkaanse luchtverkeer zal op een aantal luchthavens van het koninkrijk waarschijnlijk worden verstoord door een staking van de luchtverkeersleiders, die op 3 augustus van start gaat.

Volgens een persbericht van het het Nationaal Bureau van Verkeersleiders, dat aangesloten is bij vakbond CDT, zal de sector verschillende beperkingen ondergaan met betrekking tot het aantal vliegbewegingen in het gehele FIR/UIR (vluchtinformatiegebied) Casablanca. De beperkingen gelden gedurende 15 dagen, vanaf 3 augustus om 14.00 uur plaatselijke tijd.

Lees ook: Vluchten Ryanair naar Marokko niet getroffen door staking

De vakbond heeft besloten om tijdens deze periode één enkele vliegbeweging door te laten gaan om de dertig minuten per FIR/UIR Casablanca. Bovendien voorziet de vakbond andere modaliteiten, zoals één uur tussen twee vertrekken vanuit de luchthavens van Marrakech en Agadir en één uur tussen twee vertrekken op de luchthavens van Oujda, Fez, Nador, Al Hoceima, Bouarfa en Errachidia.

Lees ook: Brussels Airlines schrapt vluchten naar Marokko

In het document staat ook dat verschillende vluchten van deze maatregelen worden vrijgesteld, waaronder staatsvluchten, medische vluchten, vluchten in noodsituaties en nationale militaire vluchten. De luchtverkeersleiders hebben de redenen voor de staking niet publiek gemaakt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team