Zoeken

Spanje waarschuwt burgers die Marokko bezoeken

15 mei 2024 - 11:00 - Wereld

©

Het Spaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, Europese Unie en Samenwerking adviseert Spaanse staatsburgers die zich in Marokko bevinden om niet in de buurt van de Algerijnse grens te komen.

Marokko is "over het algemeen een veilig land voor reizigers", aldus het Spaanse ministerie. Er wordt echter op gewezen dat er bepaalde gebieden zijn die, vanwege de "huidige internationale situatie en de instabiliteit in de naburige Sahelregio", mogelijk blootgesteld zijn aan "terroristische aanslagen of gewelddadige aanvallen op westerse belangen en burgers op wegen en in openbare plaatsen, zoals markten, en vooral in afgelegen landelijke gebieden".

Lees ook: VK waarschuwt opnieuw voor reizen naar Marokko

Ondanks deze mogelijke gevaren zijn deze gebieden volgens het Spaanse ministerie geen "hoogrisico-gebieden". Desondanks wordt er geadviseerd om "militaire zones die verboden zijn voor fotografie en onbepaalde woestijngebieden te vermijden. In deze gevallen kan de nabijheid van de Algerijnse grens problematisch zijn, aangezien deze zonder waarschuwing kan worden overschreden."

Lees ook: Israël waarschuwt burgers voor reizen naar Marokko

Op 29 augustus 2023 doodde de Algerijnse marine twee van vier jonge vakantiegangers - drie Franse Marokkanen en een Marokkaan - die op hun jetski’s waren verdwaald in de Algerijnse territoriale wateren nabij het badplaats Saïdia.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team