Zoeken

Marokkaan redt Spaanse vriendin die door familie werd gegijzeld

22 augustus 2021 - 18:20 - Wereld

©

Een jonge Spaanse uit een zigeunerfamilie is door haar ouders gegijzeld zodat ze haar Marokkaans vriendje niet zou kunnen zien. De jongeman waarschuwde de politie, waarop het slachtoffer kon worden bevrijd.

De familie van de jonge vrouw had haar aan haar bed geketend in een kamer in het huis van haar grootouders, om te voorkomen dat ze de jonge Marokkaan nog zou zien. Ze wist hem echter een sms-bericht te sturen waarin ze hem vroeg om de politie te bellen. "Bel de politie, ik ben in het huis van mijn grootmoeder", klonk het.

Lees ook: Marokko: ouders verzinnen ontvoering dochter om relatie met vriendje te stoppen

La Opinion de Malaga schrijft dat de jonge man onmiddellijk naar de politie in Aragón stapte. Hij vertelde dat de ouders van zijn vriendin tegen hun relatie was omdat hij "een Marokkaan en praktiserende moslim is en zij een zigeunermeisje".

Volgens de jongeman werden ze beiden in de val gelokt. "Een tante van mijn vriendin nodigde ons uit voor een diner. We kwamen iets vroeger dan gepland aan en ze vroeg ons om beneden iets in de bar te gaan drinken. Twee andere ooms en hun vrouwen waren ook aanwezig." Kort daarop begonnen ze hem te bedreigen. "We gaan je vermoorden, jij en jouw ouders, zolang je onze dochter niet met rust laat", zouden ze hebben verklaard. Op hetzelfde moment grepen de vrouwen van de familie het slachtoffer en duwden haar in een auto.

Lees ook: Marokko: schoolmeisje met mes aangevallen na weigeren relatie

Het zou niet de eerste keer zijn dat de ouders van de jonge vrouw hem bedreigen. Hij zou ook al twee maal met haar zijn weggelopen. "Volgens de tradities van zigeuners zijn een meisje dat met haar vriendje wegrent, verplicht om samen te trouwen. Maar de vader weigerde en wilde dat we onze relatie zouden verbreken", aldus de jonge man.

Vier familieleden van het slachtoffer werden gearresteerd. Ze weren onder voorwaarden vrijgelaten door de rechtbank van Zaragoza. Ze mogen tot hun proces niet in de buurt komen van de jonge Marokkaan en zijn vriendin.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team