Zoeken

Vermiste Sihem Belouahmia dood aangetroffen

2 februari 2023 - 16:00 - Wereld

©

De 18-jarige Sihem Belouahmia, die sinds 25 januari vermist werd in Frankrijk, is in de nacht van woensdag op donderdag dood aangetroffen. Twee verdachten die eerder deze week waren gearresteerd, leidden de agenten tot het lichaam van de jonge vrouw.

Op dinsdag 31 januari maakte het parket van Alès bekend dat een man en zijn ex-vrouw in Alès waren aangehouden en in voorlopige hechtenis waren genomen. De procureur des Konings van Alès in het Franse departement Gard opende zondag een procedure wegens ontvoering en gijzeling. De 39-jarige Mahfoud Hansali was een bekende van Sihem Belouahmia. De gendarmerie van de onderzoeksafdeling van Nîmes heeft de twee verdachten in hechtenis genomen.

Lees ook: Zorgwekkende verdwijning Sihem in Frankrijk

De hoofdverdachte is een bekende van justitie. Hij werd in 2015 samen met twee andere medeplichtigen veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf, voor een reeks en gewapende overvallen in de regio Alès in 2012. Hij stond woensdag ook terecht voor een zaak met betrekking tot een huisarrest uit 2011.

Lees ook: Vermiste Rania Harrach teruggevonden in België

De verdachte is de laatste persoon die Sihem heeft gezien. De jonge vrouw was verliefd op de man met een "bad boy"-profiel, die met haar nicht getrouwd was, maar ging scheiden. De twee hadden al enkele maanden een relatie. Ze stapte op 25 januari bij hem in een auto en gaf sindsdien geen enkel teken van leven meer, meldt Le Parisien. Mahfoud Hansali vertelde aan de politie dat hij geen relatie meer met haar wilde en dat ze was gestikt toen hij haar probeerde te doen zwijgen tijdens een ruzie.

Bladna.nl