Zoeken

Spanje verstevigt grens met Marokko in Sebta

19 september 2022 - 17:00 - Wereld

┬ę

Er is begonnen met de versteviging van de grens tussen Sebta en Marokko. Om de meer dan 8 km lange grens tussen de enclave en koninkrijk beter te beveiligen, worden op de buitenste omheining zogenaamde anti-escalatiehekken (tralies die tegen het klimmen bestand zijn) geplaatst.

Deze anti-escalatiehekken waren reeds in 2014 geïnstalleerd in Melilla en waren bedoeld om te voorkomen dat migranten over het hek naar Spanje zouden klimmen. Na hun installatie in Sebta zullen de drie tussenliggende wachttorens worden afgebroken. Deze werkzaamheden maken deel uit van het economische stimuleringsprogramma van het ministerie van Binnenlandse Zaken, aldus de krant El Faro de Ceuta.

Lees ook: Immigratie: Marokko geeft veel meer uit dan EU-steun

De nieuwe elementen vervangen de scheermesprikkeldraad die door Spanje is geplaatst. De versterking van de grenshekken volgen op het besluit van Marokko om dergelijke hekken op zijn grondgebied te plaatsen om de binnenkomst van migranten uit sub-Sahara Afrika te voorkomen. Het anti-escalatiehek is een metalen constructie met kleine gaten waar niet overheen geklommen kan worden. Zo worden bestormingen voorkomen van migranten die met kleine haken over het hek klimmen.

Lees ook: Spanje besteedt dagelijks 22.000 euro aan grenshekken met Marokko

Tijdens een kabinetsvergadering in juli gaf de Spaanse regering opdracht tot de uitvoering van het plan voor de versteviging en modernisering van de grenshekken in Sebta en Melilla. De kosten van de werkzaamheden worden geraamd op meer dan 4 miljoen euro. Er zijn technische studies verricht op basis van de "behoeften van de grenswachters" en de aanbesteding zal zo spoedig mogelijk worden uitgeschreven, zo verzekerde de centrale regering.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team