Zoeken

Spanje zet bewakingscamera’s in aan grens Marokko

12 oktober 2022 - 08:00 - Wereld

©

Spanje is van plan camera’s te installeren op 40 km van de grens met Marokko. Ze zullen worden geïntegreerd in schepen, vliegtuigen en bewakingsstations in de Straat van Gibraltar.

Tecnobit, een dochteronderneming van de Oesia-groep, gespecialiseerd in geavanceerde technische systemen en producten voor de sectoren lucht- en ruimtevaart, veiligheid en defensie, is in 1985 begonnen met de ontwikkeling van krachtige bewakings-, detectie- en opsporingscamera’s en elektro-optische systemen. De apparatuur wordt nu ingezet voor de bewaking van de Spaanse kustlijn in de Straat van Gibraltar en de grens met Marokko, waar een groot aantal migranten- en drugssmokkelnetwerken actief zijn.

Lees ook: Spanje gaat drones inzetten in buurt van Marokko

De Tecnobit-camera’s zijn in staat om de bewaking dag en nacht uit te voeren, onder alle weersomstandigheden, vanaf het land (antiraketplatform), de zee (oorlogsschepen) of de lucht (vliegtuigen of helikopters), meldt El Español. De ARGOS-camera’s hebben een precisie van 10 microradiaal, de grens van wat de huidige technologie toestaat, en zijn "in staat om doelen op grote afstanden met verbazingwekkende helderheid te volgen", zegt Leticia Martín, productontwikkelingsingenieur bij Technobit.

"Het is ons meest geavanceerde optronische systeem, aangezien het zowel zichtbare spectrumcamera’s, thermische camera’s, laserintegratie, als een automatisch doelcontrole-, detectie- en volgsysteem omvat," zegt Patrick Body, productmanager voor optronische systemen bij Tecnobit. Momenteel kan ARGOS HD-resolutie leveren met een bereik van meer dan 20 kilometer onder optimale omstandigheden. De apparatuur is reeds geïnstalleerd op 29 schepen van de Spaanse marine die belast zijn met de bewaking en de veiligheid, binnen en buiten het grondgebied.

Lees ook: Nieuw bewakingssysteem aan grens Melilla met Marokko

De ORISON thermische infraroodcamera’s zijn geschikt voor observatie op middellange en lange afstand en kunnen werken onder extreme thermische omstandigheden. Speciaal is hun vermogen om continu infrarood in te zoomen, tot op een afstand van 40 kilometer in vliegtuigen, 20 kilometer op schepen en ongeveer 27 kilometer op het land. "Met deze kleine camera heb ik vanuit Tarifa in Marokko een onderscheid kunnen maken tussen auto’s en vrachtwagens", zegt een specialist.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team