Zoeken

Spanje verscherpt controles bij grens Sebta

14 september 2022 - 12:00 - Wereld

©

Spanje zal een nieuw systeem opzetten om de in- en uitreis aan de Tarajal-grensovergang in Sebta te controleren. Naar verwachting zal in de komende dagen met de werkzaamheden worden begonnen.

Tijdens een ontmoeting met de regeringscommissaris voor Sebta, Salvadora Mateos, heeft de staatssecretaris voor Veiligheid, Rafael Pérez Ruiz, maandag bevestigd dat de werkzaamheden voor de installatie van het geautomatiseerde inreis- en uitreissysteem (EES) aan de grens bij Tarajal, binnenkort van start zullen gaan.

Lees ook: Vijftigtal Marokkanen proberen naar Sebta te zwemmen

Het nieuwe controlesysteem zal de toegangsvoorwaarden verscherpen. Men beoogt de doorreis te voorkomen van onderdanen uit derde landen, waaronder Marokko, die niet aan de voorwaarden voldoen of die de toegestane verblijfsduur hebben overschreden, meldt The Objective.

Lees ook: Sebta wil een "normale" grens met Marokko

Het systeem zal vooral de doeltreffendheid en de veiligheid van de grenscontroles verbeteren, de handel in vervalste identiteits- en reisdocumenten bestrijden, bijdragen tot de preventie van terrorisme en, meer in het algemeen, de politiesamenwerking met het buurland Marokko bevorderen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team