Zoeken

Spanje levert Marokkaan uit op verzoek van Marokko

26 juli 2023 - 17:30 - Wereld

©

Het Spaans Nationaal Gerechtshof heeft maandag de uitlevering van een Marokkaan, gezocht door de gerechtelijke autoriteiten van Nador voor vervalsing van documenten en lidmaatschap van een criminele organisatie, goedgekeurd.

De verdachte werd in maart in Toledo gearresteerd. Hij wordt ervan beschuldigd valse Spaanse verblijfsvergunningen te hebben verkocht aan Marokkanen die deze gebruikten om illegaal Spanje binnen te komen. De procureur-generaal van de rechtbank van Nador had een internationaal arrestatiebevel uitgegeven voor de vermoedelijke misdrijven van illegale immigratie, lidmaatschap van een criminele organisatie en vervalsing van administratieve documenten, meldt EFE.

Lees ook: Nederland blokkeert uitlevering in Spanje opgepakte Marokkaanse Nederlander

Bij een huiszoeking in 2016 in de woning van een medeplichtige aan wie de verdachte de valse documenten zou hebben overhandigd, werden 254 Marokkaanse paspoorten, 9 Spaanse paspoorten, paspoorten van andere nationaliteiten, 8 Spaanse verblijfsvergunningen, rijbewijzen, buitenlandse ziekteverzekeringskaarten en 520 foto’s van mannen en vrouwen in beslag genomen.

Lees ook: Marokko arresteert moordenaar van Albanees maar weigert uitlevering

Het Nationaal Gerechtshof heeft maandag de overdracht van de verdachte aan de Marokkaanse autoriteiten goedgekeurd, oordelend dat de misdrijven waarvan hij beschuldigd wordt niet verjaard zijn en dat het uitleveringsverzoek niet is ingegeven door politieke overwegingen. De verdachte riskeert tot 11 jaar gevangenisstraf in Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team