Zoeken

Marokkaan in Spanje gearresteerd voor moord uit 2012

3 september 2023 - 22:30 - Wereld

©

Een 38-jarige Marokkaan tegen wie een internationaal arrestatiebevel was uitgevaardigd door de Marokkaanse autoriteiten voor een in 2012 gepleegde moord, is gearresteerd in de Spaanse stad Cox bij Alicante door agenten van de nationale politie.

Via het Spaanse Interpol-kantoor hebben de Marokkaanse autoriteiten de samenwerking van de Spaanse autoriteiten gezocht om de Marokkaanse staatsburger, die verdacht wordt van een in 2012 gepleegde moord en daarvoor een levenslange gevangenisstraf zou kunnen krijgen, te arresteren, zo meldt El Periodic.

Lees ook: Spanje deelt beelden van arrestatie door Marokko gezochte crimineel (video)

Na onderzoek wisten agenten van het provinciale politiebureau van Alicante de verdachte te lokaliseren. Hij had zijn toevlucht gezocht in Cox bij Alicante om te ontsnappen aan de Marokkaanse justitie. Na zijn lokalisering werd een operatie opgezet om hem arresteren.

De verdachte wordt beschuldigd van een moord die in 2012 in Nador is gepleegd. Samen met twee medeplichtigen zou hij een minderjarige hebben gedood die had geprobeerd een geit te stelen. De twee andere verdachten hebben de feiten bekend en stellen dat de voortvluchtige degene was die de steen gooide die de dood van de jongen veroorzaakte.

Lees ook: Spanje weigert Marokkaan uit te leveren

De dertiger is overgedragen aan de bevoegde gerechtelijke autoriteiten, in afwachting van zijn uitlevering aan Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team