Zoeken

Spanje: Marokkanen opgepakt met ruim 4,7 ton hasj

7 januari 2022 - 19:00 - Wereld

©

De Spaanse douane heeft eerder deze week ten oosten van de Straat van Gibraltar een semi-rigide boot onderschept met 4,7 ton hasj. De drie bemanningsleden van Marokkaanse afkomst werden gearresteerd.

Het vaartuig werd tijdens een routine luchtpatrouille opgemerkt. De boot vervoerde een groot aantal pakketten, wat argwaan wekte bij de douaniers. De douanedienst in Algeciras werd op de hoogte gebracht.

Lees ook: Spanje: 2,3 ton hasj onderschept na anoniem mailtje aan politie

Persagentschap EFE bericht dat de veiligheidsdiensten de boot wisten te lokaliseren. De drie bemanningsleden werden aangehouden toen ze hun lading op andere, kleinere boten wilden laden. In de boot werden 148 balen hasj met een totaal gewicht van 4700 kilo aangetroffen.

De drie Marokkaanse bemanningsleden werden naar het hoofdkwartier van de douane in Algeciras gebracht en aan de politie overgeleverd. Het is volgens een verklaring van de Spaanse autoriteiten de grootste hasjvangst ooit van de Spaanse douane op een semi-rigide boot.

Lees ook: Marokko: drugssmokkelaars gooien ton hasj in zee tijdens achtervolging

In tegenstelling tot koopvaardij- en vissersvaartuigen of zeilboten die grotere hoeveelheden hasj kunnen vervoeren, verraste de lading van de semi-rigide boot de douaniers. Het vaartuig was zo overbeladen dat het onmogelijk was voor de bemanningsleden om hun zitplaats te verlaten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team