Zoeken

Spanje: Marokkaan riskeert 2 jaar cel voor bedreigen homokoppel

2 oktober 2021 - 12:40 - Marokko

©

Ismael, een Marokkaanse man, zou in oktober 2017 homofobe opmerkingen hebben gemaakt jegens Sara en Ana, twee lesbische vrouwen die met hun dochter in een supermarkt in Spanje aan het winkelen waren. Het openbaar ministerie heeft twee jaar gevangenisstraf geëist en de betaling van een dagelijkse boete van 10 euro over een periode van acht maanden.

"We gingen boodschappen doen in de supermarkt en kwamen hem tegen in een van de gangpaden waar onze dochter verdwaald was. Ik vroeg haar bij hem weg te blijven," zei Ana, één van de slachtoffers. Volgens haar werd de jongeman op dat moment woedend en begon hij homofobe beledigingen naar hen te schreeuwen, meldt 20minutos. Haar metgezel Sara bevestigt deze versie en zegt dat zij door de politie naar huis moesten worden begeleid, omdat Ismael buiten de supermarkt was blijven staan om hen te bedreigen. "Ik weet waar je woont, ik wacht op je," schreeuwde hij. "We voelden ons vernederd," zei Ana verontwaardigd.

Lees ook: Spaanse Marokkaan slachtoffer homofobe aanval in Kenitra

In zijn verklaring voor de rechter ontkende Ismael homofobe uitlatingen te hebben gedaan. "Ik ben geen homofoob, ik ben Marokkaans en homoseksueel," zei hij tijdens het proces. "Ik kan me niet herinneren dat ik zulke zaken heb gezegd, en als ik ze heb gezegd, dan was dat omdat we ruzie hadden," zei hij. Hij zei ook dat de twee vrouwen hem een "flikker" hadden genoemd. Zijn advocaat vroeg om zijn vrijspraak.

De aanklager handhaafde de tenlastelegging, zich beroepend op de getuigenissen van een caissière van een supermarkt en een politieagent, die de versie van de slachtoffers bevestigden. De openbare aanklager benadrukte dat de beschuldigden beledigend zijn voor het echtpaar "met de duidelijke bedoeling hen te kleineren, te vernederen en hun waardigheid te ondermijnen".

Lees ook: Tanger: video van opgejaagde homoseksueel zorgt voor opschudding

Om al deze redenen vraagt het openbaar ministerie om Ismael te veroordelen tot twee jaar gevangenisstraf en tot het betalen van een dagelijkse boete van 10 euro over een periode van acht maanden. Het OM vraagt ook de afname van het kiesrecht tijdens de straf en een speciaal verbod van drie jaar om "een openbare functie of een beroep uit te oefenen" dat verband houdt met onderwijs of sport.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team